Živjo!

Veseli naju, da si se ustavil/a na najini spletni strani. V nadaljevanju bi se ti rada v nekaj kratkih besedah predstavila in ti povedala, kdo sploh sva, kaj je najina vizija in poslanstvo, ter kaj želiva s tabo na tej strani deliti.

Sva Rene in Galla, veganska športnika, ki sva z zmago in drugim mestom, na odprtem powerlifterskem tekmovaju (tekmovanje v dvigovanju uteži), svetu dokazala, da si lahko kot vegan mišičast in močan.

Pot do teh uspehov pa ni bila enostavna..

Ko sva postala vegana (Galla leta 2014, Rene 2015), nisva bila ravno prepričana, če je to v kar se podajava sploh primerno za naju, ali bova brez živalskih produktov uspela pokriti vse potrebe po hranilih in ali bova konec koncev sploh preživela?! Večina medijev, tiskanih in na spletu ter znanih avtoritet, so namreč o veganstvu govorili le slabe stvari, kako pomanjkljivo je, da na veganski prehrani ne moreš biti športnik, da je veganstvo zelo nezdravo in nevarno...

Ker pa sva imela že veliko izkušenj o prehrani, sva stvari malo pregledala in ugotovila, da bi na veganski prehrani lahko dobila vse kar potrebujeva, tudi za potrebe vrhunskega športa.

Zato sva se odločila, da bova veganstvo preizkusila na lastni koži, saj nisva hotela po nepotrebnem škodovati živalim.

Nad situacijo sva bila šokirana!

Po dobrih dveh mesecih veganstva, sva bila v še boljši telesni formi kot prej, bila sva bolj močna, bolj mišičasta in kar je najpomembneje, počutila sva se veliko bolje kot prej, ko sva dnevno jedla gore živalskih izdelkov.

Spoznala sva, da je vse kar sva o veganski prehrani prej v medijih brala ena velika laž!

Ko sva se o veganstvu začela še bolj izobraževati in začela preučevati neodvisne peer-reviewed raziskave, sva ugotovila, da je to tista prava pot, na kateri lahko vsak dosega super rezultate v športu, je fit in bolj zdrav, kot na vsejedi prehrani.

Zato sva se odločila, da bova na tem portalu s tabo delila najino znanje o veganstvu ter dolgoletne izkušnje v športu in veganski prehrani ter ti na ta način pomagala:

  • Da tudi ti postaneš vegan/ka (in s tem narediš veliko spremembo, ki bo pripomogla k boljšemu svetu, zmanjšala nepotrebno ubijanje živali ter zelo zmanjšala onesnaževanje)
  • Na veganski prehrani izboljšaš svoje športne rezultate (in se ob enem boljše počutiš in v svoje telo vnašaš bolj zdrava živila) 
  • S pomočjo vadbenih nasvetov prideš do svoje sanjske postave

Zato te vabiva, da se malo razgledaš po portalu, preklikaš zavihke in prav gotovo boš našel/la kaj uporabnega zase 🙂

Midva pa ti obljubiva, da bova še naprej razbijala stereotipe in na tej spletni strani s tabo delila nove ugotovitve o veganstvu, prehrani in športu.

Bodi odprt/a za nove stvari in spusti spremembe v svoje življenje. Prav te so tisto, kar te lahko pripelje do boljšega jutri, in tvoje življenje močno spremenijo na bolje.

Vegan power!

vidna na

>