SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA IN UPORABE SPLETNIH STRANI

1. Splošno

Splošni pogoji poslovanja spletne strani go-buildyourself.si, veljajo za vse vrste uporabnikov: uporabnike, ki naročijo produkt ali storitev preko naše spletne strani, uporabnike, ki brskajo po spletnem mestu in uporabnike, ki se registrirajo za pridobitev brezplačnih materialov (v nadaljevanju: Uporabniki), objavljenih na spletni strani https://www.go-buildyourself.si in vseh njenih podstraneh (v nadaljevanju spletna mesta).


Vse spletne strani so last Reneja Škarabot in Galle Os (v nadaljevanju: Ponudnik). Z uporabo teh spletnih mest, se vsak uporabnik strinja, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in da se z njimi v celoti strinja. Šteje se, da z oddajo naročila v kakršnikoli obliki v celoti sprejemate te splošne pogoje poslovanja.


Ti splošni pogoji urejajo tudi postopek izvedbe plačil in morebitnih reklamacij oz. vračil.

Splošni pogoji predstavljajo veljavno pogodbo med ponudnikom in uporabnikom. Ponudnik obvešča uporabnike, da se besedilo pogodbe po sklenitvi ne shranjuje in uporabniku ni več dostopno.

Uporabniku bodo pred sklenitvijo pogodbe na voljo vse informacije v zvezi z naročilom, vključno s povzetkom naročila, kjer lahko popravi morebitne napake, spremeni produkte in njihovo količino.

Splošni pogoji so v obliki pravnega obvestila v vsakokratni veljavni različici objavljeni na spletnem mestu (https://www.go-buildyourself.si/splosni-pogoji/). Ponudnik si jemlje pravico, do spremembe splošnih pogojev kadarkoli, v kolikor Uporabnik, po spremembi splošnih pogojev, nadaljuje z uporabo spletne strani ponudnika in/ali uporabo produktov, se šteje, da se strinja z novo različico splošnih pogojev.


V primeru kakršnihkoli vprašanj v zvezi s splošnimi pogoji ali produkti/programi, nas lahko kontaktirate na: info@go-buildyourself.si


V času nakupa produkta ali tečaja veljajo splošni pogoji, ki so v tem času objavljeni na https://www.go-buildyourself.si/splosni-pogoji/.

2. Naročanje blaga in storitev

Na spletnih mestih GO Build Yourself, lahko blago in storitve naročite na naslednji način:

Preko obrazca-naročilnice
Pri naročilu preko obrazca na spletni strani je obvezna navedba telefonske številke, na katero vas bomo lahko brezplačno obveščali o poteku naročila (vsi prejeti SMSi so za vas brezplačni). Prav tako so obvezni naslednji podatki: ime, priimek, naslov in e-mail, na katerega vam bomo v prihodnosti poslali še kakšen email z uporabnimi nasveti. Glede odstopa od naročila glejte točko 6.

Račun se hrani na sedežu podjetja in na sedežu računovodskega servisa Data, poslovne storitve, d.o.o., Dunajska cesta 136, 1000 Ljubljana.

3. Cene in akcijske ponudbe

Vse cene, navedene na spletni strani, so izražene v evrih in vsebujejo DDV. Izdani račun vsebuje poleg cene izdelka tudi stroške pošiljanja v višini, navedeni na naročilnici, v kolikor bo produkt poslan v fizični obliki. Akcijske ponudbe (popusti) so lahko tedenske ali dnevne, oblikujejo se v odvisnosti od povpraševanja in razpoložljive zaloge. Podjetja oziroma zavezanci za DDV morajo pri naročilu predložiti identifikacijsko številko oziroma davčno številko. Cene veljajo od 1.1.2020 do preklica oziroma sprememb.

4. Načini plačila

Naročeno blago in storitve lahko plačate na naslednje načine:


 1. Plačilo preko storitve PayPal
 2. Plačilo na naš transakcijski račun (bančno nakazilo)
 3. Plačilo s kreditno kartico
 4. Plačilo z Apple Pay
 5. Plačilo z Google Pay

V 1. primeru blago plačate preko storitve PayPal.
V 2. primeru blago plačate na naš transakcijski račun.
V 3. primeru blago plačate s kreditno kartico preko ene izmed naših storitev: BrainTree ali Stripe

v 4. primeru je plačilo izvedeno z Apple Pay tehnologijo preko storitve Stripe

v 5. primeru je plačilo izvedeno z Google Pay tehnologijo preko storitve Stripe


Bančno nakazilo

Po oddaji naročila z izbiro plačila "bančno nakazilo" boste na email prejeli vse informacije, ki jih potrebujete za nakazilo.

Vsa nakazila morajo biti sprovedena na račun podjetja, ki ga boste prejeli po opravljenem naročilu. Rok za plačilo je 5 delovnih dni od oddaje naročila. Ko stranka odda naročilo ima 5 delovnih dni časa, da poravna znesek naročila na naš bančni račun.

Račun za sprovedeno plačilo boste prejeli najkasneje v 14 dneh po prejetem plačilu na naveden elektronski naslov.

Računov ne pošiljamo po pošti, razen če to izrecno želite in zahtevate (v tem primeru to sporočite na email naslov info@go-buildyourself.si). Vsi dostopi do uporabe programa in drugih elektronskih vsebin vam bodo omogočeni najkasneje v 24 urah od prejema plačila.

Postopek nakupa

Nakup na vseh straneh spletnega mesta go-buildyourself.si, izvedete tako, da v obrazec za naročilo vpišete zahtevane podatke in kliknete gumb "Kupi zdaj" ali "Oddaj naročilo".


Izbira artikla: Na pristajalni strani določenega izdelka, kliknete na gumb npr. "Naročam svoj načrt" in preusmerjeni boste na novo stran povzetek naročila. Na tej strani boste še enkrat videli povzetek vsega, kar specifičen izdelek, program zajema. Na tej strani vpišete vaše podatke in se odločite za način plačila, ter s klikom na gumb oddate naročilo.


Potrditev naročila: Ko oddate naročilo boste preusmerjeni na spletno stran s sporočilom, da je vaše naročilo sprejeto. Poleg tega boste na vpisani e-mail naslov dobili potrdilo o naročilu z vsemi podatki glede vrste izdelka, količine in končne cene.


Preklic naročila: Naročilo se smatra za potrjeno, če kupec naročila ne prekliče. Kupec lahko prekliče naročilo tako, da odgovori na info@go-buildyourself.si, ali na email, ki ga je prejel ob naročilu.
Naročilo je možno spremeniti preko elektronskega sporočila info@go-buildyourself.si. Ko je naročilo plačano, ga ni možno več preklicati in od takrat naprej veljajo pravila iz poglavja 5. Reklamacije in vračila kupnine.

5. Reklamacije in vračila kupnine

Naročilo blaga in storitev lahko kadarkoli, pred potrditvijo naročila (plačilom), prekličete. Če vam naročeno in prejeto blago ter storitve ne ustrezajo, lahko v roku navedem spodaj odstopite od pogodbe tako, da nas o tem obvestite preko obrazca za kontakt ali pošljete sporočilo na info@go-buildyourself.si in vrnete pošiljko.


Fizični produkti
Če vam naročeno in prejeto blago ter storitve ne ustrezajo, lahko v roku 14 dni od naročila odstopite od pogodbe tako, da nas o tem obvestite preko obrazca za kontakt ali pošljete sporočilo na info@go-buildyourself.si in vrnete pošiljko. Vračilo kupnine se izvede pod pogojem, da pošiljka prispe na sedež podjetja najkasneje trideseti (14) dan od oddanega naročila.
Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.


Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.


Spletni (on-line) produkti in tečaji

 • Za 30 dnevni Enostaven Veganski Prehranski Načrt je možnost vračila 30 dni od dneva, ko je stranka dobila dostop do vsebin.
 • Za GOBYFit spletni vadbeni tečaj je možnost vračila kupnine 30 dni od dneva, ko je stranka dobila dostop do vsebin. Vračilo kupnine se izvede samo v primeru, da je stranka pregledala manj kot 40% vsebine spletnega tečaja GOBYFIT in je vadbeni program izvajala (je telovadila). Izvajanje vadbenega programa je pogoj za vračilo kupnine. Osebje portala (https://portal.go-buildyourself.si), kjer se vsebine nahajajo, bo s pomočjo orodja za beleženje aktivnosti uporabnika (Slimstat Analytics) ugotovilo, ali je uporabnik upravičen do vračila kupnine. Vse analitične podatke, bomo kot dokaz uporabniku tudi poslali v .pdf ali .xlsx obliki.
 • Za Veganski Priročnik je možnost vračila 30 dni do dneva, ko je stranka dobila dostop do vsebin.
 • Za Paket Veganskih Priročnikov je možnost vračila 7 dni od dneva, ko je stranka oddala naročilo.

Stranka ni upravičena do vračila kupnine spletnih tečajev:

 • V kolikor so zaznana kakršna koli sumljiva dejanja iz njenega računa. Za več informacij beri točko 7. Odgovornost uporabe portala in spletnih tečajev.
 • Če ne ve kaj je kupila. Npr.: Ne ve da je prehranski načrt narejen izključno iz rastlinske (veganske) prehrane, ne ve, da je GOBYFIT vadba od doma brez pripomočkov, itd.. Vse informacije o produktih so zapisane na spletnih straneh namenjenih predstavitvi produktov. Na njih natančno piše kaj vse stranka prejme ob nakupu in kaj lahko pričakuje v programu. Za dodatne informacije in obrazložitve smo vedno na voljo prek emaila: info@go-buildyourself.si.
 • Če ni poskusila z izvajanjem tečajev oziroma ni implementirala korakov, ki jih učiva, v praksi.
 • Če je že kupila program v preteklosti, zahtevala vračilo kupnine in kupila isti program še enkrat (Primer: Stranka je 10.10.2021 kupila EVPN Program; Dne 17.10.2021 je zahtevala vračilo kupnine in dobila denar nazaj; Dne 01.02.2022 je kupila EVPN Program še enkrat; - V tem primeru ni upravičena do vračila kupnine, saj je program že imela v preteklosti in točno ve kaj v njem pričakovati)


Denar vračamo izključno na transakcijski račun kupca, tudi če je bila kot plačilna metoda pri nakupu uporabljena kreditna kartica ali PayPal. Ob zahtevku mora stranka sporočiti naslednje podatke: Ime, priimek, naslov, poštna številka in kraj ter transakcijski račun, kamor želi prejeti kupnino. Po vračilu kupnine ji je odvzet dostop do vsebin, ki se nahajajo v spletnem portalu. Reklamacije so rešene najkasneje v roku 72 ur (delovnega časa).


Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.


Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil izkoriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR potrošnika se vrne le vplačani znesek.


Vračilo opravljenih vplačil, brez stroškov dostave, bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku s plačilom na njegov transakcijski račun.


Vrnitev blaga v 14 dnevnem roku se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.


Če blago/storitve ne delujejo pravilno ali ne delujejo v skladu z vašimi pričakovanji, nam pošljite sporočilo na info@go-buildyourself.si. Na ta način se boste izognili morebitni napačni uporabi blaga/storitev in poškodbam samega blaga ter morebitnim poškodbam drugih stvari.


Za pravne osebe veljajo enaki pogoji naročanja in plačila izdelkov.


Pri personaliziranih prehranskih načrtih in vadbah vračilo kupnine NI možno.

6. Pravice in Obveznosti uporabnika

Uporabnik izrecno soglaša, da samostojno nosi vsa tveganja, ki bi lahko izhajala iz uporabe produktov/programov, vključno z, a ne omejeno na, neposredno in posredno škodo ter kakršnokoli posledično škodo.

Uporabnik je dolžan v celoti poravnati plačilo za naročeni produkt/program/izdelek ob zapadlosti računa. Organizator si pridržuje pravico proti uporabniku sprožiti uradne postopke za izterjavo, če uporabnik svojih obveznosti ne poravna ob zapadlosti.

Uporabnik je dolžan ponudniku posredovati točne in celovite osebne podatke, ki jih ponudniku potrebuje za izvršitev naročila. V primeru spremembe osebnih podatkov, ki lahko vpliva na izvršitev naročila, je uporabnik dolžan takšno spremembo nemudoma sporočiti ponudniku. V primeru, da uporabnik ne obvesti ponudniku o spremembi, Uporabnik v celoti nosi posledice in kakršnokoli škodo, ki bi nastala iz opustitve, kar vključuje neizvršitev naročila.


Uporabnik – fizična oseba ima pravico do odstopa od pogodbe, ne da bi bil dolžan navesti razlog, v roku 14ih dni od sklenitve pogodbe. V primeru prijave na dogodek se šteje, da je bila pogodba sklenjena z dnem prijave. V primeru naročila spletnega programa se šteje, da je bila pogodba sklenjena z dnem pridobitve dostopa do digitalne vsebine.

6. Odgovornost

Za zaplete in težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi blaga/storitev, Galla Os, Rene Škarabot, uredniki, sodelavci, administratorji in drugo osebje spletne strani https://www.go-buildyourself.si ne odgovarjamo!


Preden začnete uporabljati kakršen koli vadbeni program ali jedilnik s spletne strani https://www.go-buildyourself.si, se posvetujte z zdravnikom. Sodelovanje pri vadbah in uporaba jedilnikov s spletne strani https://www.go-buildyourself.si, se izvaja popolnoma na lastno odgovornost. Lastniki, uredniki, sodelavci, administratorji in drugo osebje https://www.go-buildyourself.si (ali njena lastnika Galla Os in Rene Škarabot), v nobenem primeru ne odgovarjajo za kakršne koli poškodbe (neposredne ali posredne), bolezni ali ostale zaplete bilo katere stranke, ki bi nastali kot posledica uporabe materialov iz naše spletne strani.


Posebni pogoji pri naročilu vadbenega programa GOBYFit
Fizična vadba GOBYFit je intenzivna in naporna. Posameznik je lahko izpostavljen tveganju za resne poškodbe (vključno z poškodbami mišično-skeletnega sistema, poškodbami hrbtenice in ostalih sklepov ali kosti, visokega dviga srčnega utripa, nenormalnega odziva na krvni tlak in v najhujšem primeru celo kolapsa), zato se pred izvajanem GOBYit vadbe posvetujte s svojim zdravnikom!


Vaša odgovornost je, da se glede vsakega priporočila o spremembi prehrane, vključno z uporabo prehranskih dopolnil, jedilnikov za zmanjšanje telesne teže, povečanje mišične mase in uporabo prehranskih dopolnil, posvetujete s svojim zdravnikom.


Galla Os, Rene Škarabot, uredniki, sodelavci in drugo osebje spletnega mesta, ne dajejo nobenih garancij ali jamstev glede rezultatov, ki jih lahko vi ali drugi dosežejo z uporabo vadbenih programov, personaliziranih jedilnikov ali udeležbe na posemeznih dogodkih.


Prav tako Galla Os, Rene Škarabot, uredniki, sodelavci in drugo osebje spletne strani niso zdravniki ali nutricionisti in vam v nobenem primeru ne bodo postavljali kakršnih koli diagnoz. Vse informacije, nasvete (prehranske in vaje), ki jih boste prejeli od nas, so nastali na podlagi naših izkušenj in pridobljenih znanj, zato se pred kakršnim koli izvajanjem vaj ali spremembi v prehrani posvetujte z vašim zdravnikom.


Vse spletne tečaje (programe) iz strani https://www.go-buildyourself.si, uporabljate na lastno odgovornost!


Rene Škarabot in Galla Os se bosta trudila za točnost informacij na spletni strani. Rene Škarabot in Galla Os lahko vse vsebine spreminjata kadarkoli, brez obveznosti do obveščanja uporabnikov in ne odgovarjata za posledice tako povzročenih sprememb.

7. Odgovornost uporabe portala in spletnih tečajev

Vsaka stranka, ki kupi katerega izmed spletnih tečajev, dobi dostop do zaprtega spletnega portala, do katerega lahko dostopa z dodeljenim uporabniškim imenom in gelom. Dostopanje do vsebin je praktično neomejeno. Se pravi, uporabnik ni omejen s številom dostopov do portala, dokler iz njegovega uporabniškega računa niso zaznana sumljiva dejanja. Pod sumljiva dejanja se štejejo:

 • deljenje zaprtih vsebin javno
 • deljenje svojih dostopnih podatkov (uporabniško ime in geslo) s tretjimi osebami (z drugimi)
 • snemanje ali slikanje enkrana in deljenje digitalnih vsebin s tretjimi osebami (z drugimi)

Noben uporabnik ne sme deliti svojih dostopnih podatkov z drugimi ali kršiti katero izmed zgoraj naštetih sumljivih dejanj. V kolikor bo to naš sistem zaznal, bo uporabniku odvzet dostop do vsebin. Poleg tega stranka/uporabnik, ki je kršil/a pravila in kateremu je bil odvzet dostop zaradi sumljivih dejanj, ni upravičena do vračila kupnine. 

8. Piškotki in oglaševanje

Spletno mesto https://www.go-buildyourself.si uporablja piškotke, v katerih shranjuje informacije o tem, katere strani uporabnik obišče in spremeni vsebino spletne strani glede na vrsto brskalnika ali glede na druge informacije, ki jih pošlje uporabnik preko brskalnika.


Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.


Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.


Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.


V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.


Spletna stran https://www.go-buildyourself.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.


Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.


Ponudnik lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Ponudnik lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.


Onemogočenje piškotkov

Uporabnik se sam odloča, ali bo dovolil shranjevanje piškotkov na svojem računalniku ali ne. Spletni brskalniki omogočajo nastavitve za shranjevanje in upravljanje piškotkov.

9. Varovanje podatkov

Upravljavec bo z vsemi podatki, zbranimi na straneh https://www.go-buildyourself.si, razpolagalo v skladu z veljavno zakonodajo.


Ko vnesete na katerokoli našo spletno stran vaš e-mail naslov se v celoti strinjate, da lahko vaše vnešene podatke (kot npr. e-mail naslov, telefonsko številko, ime, priimek itd.) uporabimo za namene neposrednega trženja, statistično obdelavo, izdelavo raziskav, pošiljanje ponudb, promocijskih gradiv, voščilnic, revij, raznih nagradnih akcij ter vabil na dogodke, komuniciranja, vsakodnevnega izvajanja marketinških raziskav, prilagajanja ponudbe, segmentiranja in izvajanja drugih vrst tržnih in poslovnih analiz ter za druge namene.


Če posameznik ne želi, da mu upravljavec osebnih podatkov pripravi prilagojeno ponudbo glede na obisk njegove spletne strani lahko bodisi onemogoči piškotke na svojem brskalniku ali pa ne posreduje svojih podatkov znotraj obrazca na spletni strani upravljavca ter tako zagotovi svojo anonimnost. Privoljenje lahko posameznik prav tako kadarkoli prekliče z obvestilom o prenehanju uporabe njegovih osebnih podatkov na naslov info@go-buildyourself.si ali se odjavi direktno iz prejete elektronske pošte, poslane preko tretjih orodij za pošiljanje masovne e-pošte.


Vaši osebni podatki bodo skrbno varovani v skladu z veljavnimi predpisi. Zavezujemo se, da bomo vse prejete osebne podatke, navedene v prijavnici ali prejete preko obrazcev na tej spletni strani, skrbno hranili in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.


Preberite si več o politiki varovanja osebnih podatkov s klikom tukaj.

10. Pogoji uporabe avtorskih vsebin

Spletno mesto https://www.go-buildyourself.si si pridržuje pravico do napak na vseh svojih spletnih straneh tako v slikovnem kot tekstovnem delu in zanje ne prevzema odgovornosti.


Vse informacije, grafika in programski elementi v najširšem pomenu (teksti, skice, fotografije, video vsebine, ipd.), vsebovane na spletni strani, so avtorsko delo in zato že s svojim nastankom v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.


Uporabnikom je dovoljeno uporabljati objavljene vsebine izključno le v osebne in nekomercialne namene. Vsakemu posameznemu uporabniku je dovoljeno uporabljati objavljene vsebine izključno le v enem, osebnem izvodu. Dokumenti in vsebine, objavljeni na teh spletnih straneh, se v nobenem primeru ne smejo kopirati, prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene.


Kdor želi objaviti le del vsebine oz. jo želi objaviti pod drugačnimi pogoji, mora dobiti predhodno pisno dovoljenje avtorja oz. avtorjev. Če ti pogoji niso izpolnjeni, po Zakonu o avtorskih in sorodnih pravicah Republike Slovenije kopiranje avtorskih vsebin teh spletnih strani ni dovoljeno.


Registracija, prijava in ogledovanje vsebin spletnih strani https://www.go-buildyourself.si pomeni avtomatično pristajanje na te pogoje.

Datum objave zadnje verzije pogojev: 16.6.2024

>