Ko se ti ne da trenirati poskusi s tem…

Avtor: Rene Škarabot 

08 Okt 

2018 

Se tudi ti večkrat znajdeš v položaju, ko bi moral/a opraviti trening, a tega nikakor ne moreš narediti?

Po glavi enostavno roji preveč skrbi, stres požira tvojo motivacijo ter voljo do dela..

Precej znana situacija se strinjaš?

Vsaj pri meni je tako. Zato bi ti danes v tem kratkem prispevku zaupal enostaven trik, ki meni in Galli največkrat v takih situacijah pomaga, da se energijsko dvigneva in dobiva dovolj moči in motivacije za vadbo.

Na vrh vsega stresa in skrbi, ki jih dnevno imaš, si prav gotovo ni dobro naprtiti še slabe vesti zaradi neopravljenega treninga, kajne?

Kako torej ravnati v taki situaciji?

Kar midva najraje narediva je, da se za cca. 30 min. odmakneva v miren prostor, izvedeva kratko meditacijo - cca. 10 - 15 min. (na Youtube je na tisoče vodenih meditacij, poišči svojo :)), po opravljeni meditaciji pa narediva še en kratek "power nap".
* "Power nap" - je kratek spanec (15 - 20 min.), kateri lahko pozitivno vpliva na tvoje počutje in nivoje energije.

Priporočava pa ti, da si nastaviš budilko, da se ne bo ta kratek spanec podaljšal do naslednjega jutra 🙂

Ko končaš s power nap-om in vstaneš, začni delovati energično. Začni npr. s skipingom na mestu, začni skakati po hiši, zraven lahko tudi na glas govoriš in se motiviraš, ali spuščaš razne glasne zvoke (kričiš), če nimaš sosedov preblizu 🙂

Mogoče se ti to zdi pretirano in čudno, ampak verjemi, pomaga!

Če tudi po teh metodah, še vedno ne moreš izvesti treninga, potem ga ne izvedi.

Seveda je dobro, če fizično aktivnost izvedeš vseeno, saj vadba pozitivno vpliva na sproščanje hormonov sreče in posledično na naše razpoloženje, ampak, zdravo hujšanje, preobrazba in dobro počutje sta tek na dolge proge. Zahtevata svoj čas.

Pametno je, da si med treningom z glavo pri stvari, saj boš na ta način pokuril/a več kalorij in preprečil/a marsikakšno neželeno situacijo (poškodbo). In če si mnenja, da danes ne moreš biti z glavo pri stvari, potem je bolje, da s treningom ne začneš.

Ne sekiraj se, boš pa trening opravil/a jutri, ko boš zbran/a in boljše volje.

Poskrbi pa za to, da ti prelaganje brez tehtnega razloga ne pride v navado! 🙂

Upam, da bo ta tehnika pozitivno delovala tudi zate. Vsekakor se splača poskusiti z njo v praksi. V najslabšem primeru, se boš poln/a energije zbudil/a naslednji dan 🙂


Če ti glede treninga zmanjkuje idej in nimaš volje izvajat vedno enega in istega treninga, potem imava zate brezplačno vadbo ki:

  • Ti bo pobrala le 25 minut,
  • jo lahko izvedeš v dnevni sobi,
  • ni dolgočasna,
  • in je odlična za hujšanje in učvrstitev telesa


Vadba je na voljo na tej povezavi.Želiva ti super trening in se beremo kmalu,
Rene in Galla

Deli članek še z ostalimi

Avtor: Rene Škarabot

Sem certificiran osebni fitnes trener, ki se s športom ukvarjam že od malih nog. Kot vegan sem zasedel drugo mesto na odprtem powerlifterskem tekmovanju, ker sem skupno, v treh dvigih, premaknil več kot 550kg. Svoje znanje in bogate izkušnje o športu in veganski prehrani, bom z veseljem prek člankov s tabo delil tudi v prihodnje 🙂 

Zadnje objave

>