Slasten veganski beljakovinski kolač – hitra priprava

Napisala: Galla Os 

02 Sep 

2019 

Dragi bralec/bralka,

Danes ti želim predati enostaven recept za slasten veganski beljakovinski kolač, ki ga lahko pripraviš v nekaj minutah. Kolač je narejen iz samih zdravih sestavin in je kljub temu odličnega okusa. Če pravkar iščeš nove ideje za zdrav zajtrk ali slastno malico, potem si na pravem mestu.

Priporočam ti, da kolač pripraviš za več dni v naprej, saj bo tudi po nekaj dneh ostal še vedno sočen in rahel.

Kaj torej potrebujemo?

(Ves tekst spodaj, ki je obarvan rdeče, te po kliku popelje naravnost do izdelka v spletni trgovini Spar, kjer lahko izdelek naročiš kar iz udobja domačega naslonjača)

Priprava:
Chia semena namoči v 12 žlicah vode. Pusti jih 10 - 15 minutk, da posrkajo vso vodo. Medtem čičeriko in pomarančni sok daj v mikser (multipraktik) in zmiksaj, da nastane gladka masa. Maso prelij v posodo ter dodaj še vse ostale sestavine, vključno s chia smeni. Maso dobro premešaj in jo nanesi na pekač. Peci 25 - 35 minut v pečici na 180 stopinj.

Opomba: Maso pusti 1 uro da se ohladi, da jo boš potem lahko lepo razrezal/a.Želim ti dober tek!
Galla

Deli članek še z ostalimi

Avtor: Galla Os

Veganka sem od leta 2014 in že od začetka sem verjela, da se na veganski prehrani, da dosegati tudi vrhunske rezultate v športu. In to sem tudi dokazala z dvojno zmago na odprtem powerlifterskem tekmovanju, kjer sem skupno v treh dvigih dvignila preko 290kg. Svoje znanje in bogate izkušnje o športu in veganski prehrani, bom z veseljem preko člankov s tabo delila tudi v prihodnje. 🙂

Zadnje objave

>