Veganski Burger Enostaven in Slasten Recept

Avtorica: Galla Os 

04 Dec 

2020 

Ne glede na to ali se vegansko prehranjuješ ali ne, je veganski burger super izbira za tvoj naslednji slasten obrok.


Največja prednost veganskih pleskavic za izdelavo hamburgerjev je, da so bolj zdrave, kot živalske in seveda, da za to gurmansko pojedino ni bilo potrebno vzeti življenja živali.


V spodnjem videu, ki sva ga z Renejem posnela, ti bova pokazala, kako si midva rada pripraviva veganski burger, katere sestavine za pripravo uporabljava, kako burgerje začiniva - na to večina pozabi a je to ključni korak za izjemen okus, tako kot pri mesu.

Veganski burger video recept

Kaj potrebujemo?

  • Veganske pleskavice (midva sva uporabila Sparove - poglej si spodaj katere veganske pleskavice še obstajajo in kje jih lahko kupiš)
  • Veganski sir (znamke Veganz - na voljo v Sparu)
  • Hummus - čičerikin namaz (na voljo v Sparu)
  • Omegol veganska majoneza (na voljo v Sparu)
  • Sol in poper
  • Čebula v prahu
  • Česen v prahu
  • Kruh
  • Solata

Veganske pleskavice

Spar BBQ Burger

Na voljo v Spar trgovinah

Beyond Meat Burger

Na voljo v Spar trgovinah

Amaze Burger

Na voljo v Hofer in Spar

Priprava

Veganske pleskavice najprej poljubno začini, priporočam ti uporabo soli, popra, čebule v prahu ter česna v prahu. Nato pleskavice na ponvi speči. Po cca. 3h minutah, jih obrni in popeči še na drugi strani.

Nasvet: Če želiš, da se veganski sir lepo stopi, potem ga položi na vrh pleskavic, takoj ko jih v ponvi obrneš, ter burgerje pokrij s pokrovko.


Medtem, ko se burgerji pečejo, v toasterju malce popeči bombete (po želji), ter na obe strani namaži hummus namaz. Nato na spodnjo stran bombete postavi list ali dva solate in na vrh položi pravkar pečene burgerje. Na vrh pleskavice lahko daš še tanko rezino paradižnika in wallaa, burgerji so pripravljeni.


Za lažjo predstavo priprave, pa si poglej zgornji video.


Želim ti izjemen dan še naprej,

Galla 💚

P.S. Podrsaj dol in si poglej še ostale veganske recepte.

Deli članek še z ostalimi

Avtor: Galla Os

Z rastlinsko hrano se prehranjujem od leta 2014 in že od začetka sem verjela, da se na rastlinski prehrani, da dosegati tudi vrhunske rezultate v športu. In to sem tudi dokazala z dvojno zmago na odprtem powerlifterskem tekmovanju, kjer sem skupno v treh dvigih dvignila preko 290kg. Svoje znanje in bogate izkušnje o športu in prehranjevanju z rastlinsko hrano, bom z veseljem preko člankov s tabo delila tudi v prihodnje. 🙂

Zadnje objave

>