Enostaven Recept za Mandljevo Mleko

Avtorica: Galla Os 

31 Mar

2022 

Mandljevo mleko je super zamenjava kravjega mleka in lahko ga enostavno pripraviš doma. Ta preprost recept ti omogoča, da mandljev napitek pripraviš hitro in po svojih željah. V mleko namreč lahko dodaš, različne ekstrakte in tako mandljev napitek pripraviš po svojem okusu.


V tem receptu bom v mleko dodala vaniljev ekstrakt, kar bo mleku dalo poseben okus ter ga naredilo še boljšega za uporabo v kavi, smotijih, ovseni kaši itd.


Moje mnenje je, da je domače mandljevo mleko boljšega okusa kot kupljeno, prav tako je tudi cenovno ugodnejše.


V spodnjem videu ti na hitro pokažem celoten recept in pripravo mandljevega mleka, katerega lahko še danes pripraviš tudi ti.

Mandljevo mleko video recept

Kaj potrebujemo?

  • 3 žlice eritritola (eritritol je sladilo brez kalorij - lahko ga izpustiš, če ga ne želiš uporabiti ali pa dodaš sladkor, če ne paziš na linijo :))
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta (jaz sem uporabila Dr. Oetker Burbon vanilia)
  • 150g namočenih mandljev (jih namočiš čez noč v vodi)
  • 1l vrele vode (pusti da se ohladi, saj v mikser vliješ mlačno)

Potrebuješ še gazo oz. mrežico ali pralno vrečko za ločevanje perila s katero mleko precediš.

Priprava

Mandlje, sol, eritritol, vaniljev ekstrakt in 3 dcl vode zmiksaj v mikserju približno 60 sekund (čas je odvisen od moči mikserja). Nato dodaj še preostalo vodo in miksaj še dodatnih 60 sekund.


Na večjo čašo/posodo nadeni mrežico in čez njo prelij zmiksano mleko. Mrežica bo poskrbela, da se v njo ulovijo trdi delci oziroma mandljevi ostanki. Tako bo mleko ravno prav tekoče in ne bo pregosto.


Mrežico dobro stisni, da v posodo odteče še preostalo mleko, ki se je zadržalo med mandljevi ostanki v mrežici.


In tako hitro lahko pripraviš svoje mandljevo mleko. Vanj lahko poljubno dodaš tudi kakšne druge arome in tako popestriš okus.


Sedaj narejeno mleko prelij v steklenice in ga shrani v hladilniku. Pri meni zdrži brez težav tudi 1 teden.


Za lažjo predstavo priprave, pa si poglej še zgornji video. 😊


Če imaš kakšno vprašanje, ga zapiši spodaj v komentar in z veseljem bom odgovorila nanj.


Vse dobro ti želim,

Galla 💚P.S. Če te zanima kako se enostavno prehranjevati rastlinsko (plant-based) a ne veš kako si pripravit okusne in FIT jedi, potem naj ti predstavim najin prehranski program, ki je vsebuje več kot 80 različnih FIT ter zdravih jedi.


Recepti so enostavni, hitro pripravljeni in sestavljeni iz živil, ki niso draga. Če razmišljaš o bolj zdravem življenjskem slogu ali želiš izgubiti kakšen odvečen kilogram, potem je ta prehranski načrt kot nalašč zate. Več si poglej s klikom tukaj. 

Deli članek še z ostalimi

Avtor: Galla Os

Z rastlinsko hrano se prehranjujem od leta 2014 in že od začetka sem verjela, da se na rastlinski prehrani, da dosegati tudi vrhunske rezultate v športu. In to sem tudi dokazala z dvojno zmago na odprtem powerlifterskem tekmovanju, kjer sem skupno v treh dvigih dvignila preko 290kg. Svoje znanje in bogate izkušnje o športu in prehranjevanju z rastlinsko hrano, bom z veseljem preko člankov s tabo delila tudi v prihodnje. 🙂

Zadnje objave

>