Kremast Avokadov Namaz Pripravljen v Minuti

Avtorica: Galla Os 

11 Nov 

2020 

Recept za avokadov namaz, ki ga bom danes delila s tabo, je zelo okusen in kar je najbolje, pripravljen je hitro. Veliko ljudi ne ve kako jesti avokado, saj sam po sebi nima kaj prida okusa. Z nekaj osnovnimi začimbami, pa lahko avokado spremenimo v pravo gurmansko doživetje.


Avokado je zdrav sadež, ki ga sestavljajo pretežno maščobe. Naj poudarim, da so avokadove maščobe zdrave - nenasičene, kar je super za naše srce in ožilje. Prav tako vsebuje tudi kar nekaj vitaminov in mineralov ter vlaknin, zato ga lahko uživaš brez slabe vesti.

Avokadov namaz recept (Video)

Kaj potrebujemo?

  • 1 Avokado
  • Ščepec soli
  • Poper
  • Česen (lahko v stroku ali v prahu)
  • Čebula v prahu (opcijsko)
  • Rižev kis (lahko tudi limonin sok) - da avokado ne oksidira

Priprava

Avokado prereži, odstrani koščico, njegovo mehko vsebino s pomočjo žlice daj v posodo. Dodaj zgoraj naštete začimbe in vse skupaj pretlači z vilicami, ter dobro premešaj. Avokadov namaz je pripravljen!


Priporočam ti, da ga namažeš na beljakovinski kruh (jaz sem izbrala vegansko verzijo iz DM-ja) in super zdrav zajtrk oz. malica je pripravljena. Prav tako lahko ta namaz uporabiš kot omako za testenine.


Za lažjo predstavo te vabim, da si ogledaš zgornji video.


Če si na lovu za slastnimi, zdravimi in hitro pripravljenimi recepti, ti priporočam, da si pogledaš še tale Božanski tofujev namaz, ki ga lahko pripraviš v dveh minutah.


Želim ti dober tek!


Se slišiva spet kmalu,

GallaP.S. Za več zdravih receptov se naroči na naš Youtube kanal GO Build Yourself.

Deli članek še z ostalimi

Avtor: Galla Os

Z rastlinsko hrano se prehranjujem od leta 2014 in že od začetka sem verjela, da se na rastlinski prehrani, da dosegati tudi vrhunske rezultate v športu. In to sem tudi dokazala z dvojno zmago na odprtem powerlifterskem tekmovanju, kjer sem skupno v treh dvigih dvignila preko 290kg. Svoje znanje in bogate izkušnje o športu in prehranjevanju z rastlinsko hrano, bom z veseljem preko člankov s tabo delila tudi v prihodnje. 🙂

Zadnje objave

>