Kako se znebiti maščobe na trebuhu

Avtor: Rene Škarabot 

14 Avg 

2018 

Živjo,

Ali si tudi ti že izgubil/a voljo, da bo tvoj trebuh končno enkrat raven in brez tistih mehkih Michelin blazinic...

Se tudi ti že leta bojuješ z izgubo odvečne maščobe in se ti zdi, da z vsem skupaj le zapravljaš čas, ker nič ne deluje?

Če se vsaj malo vidiš v zgornjih dveh povedih, potem, imam zate fantastično novico!

Danes si bova pogledala, kaj so tisti najbolj ključni dejavniki, ki so krivi za odvečno maščobo po tvojem telesu in kako jih enostavno popraviti, da bodo delovali pravilno ter da boš tudi ti končno videl/a zaslužne rezultate.

In ne, ne bom ti povedal samo kako se znebiti odvečne maščobe okoli trebuha..

Ampak..

Predstavil ti bom univerzalno formulo, ki deluje vrhunsko in ti bo pomagala izgubljati maščobo po vsem telesu!

Ja tudi, na nogah, stegnih in rokah.

100%!

Če raje gledaš video kot bereš, potem ti iste metode z Gallo predstaviva tudi v zgornjem videu.

Kakšna je ta formula uspeha?

V bistvu je zelo enostavna..

Da pa bi razumel/a kako ta enostaven koncept deluje, ti moram najprej predstaviti zgrešeno logiko, katera je lahko krivec, da še nimaš rezultatov, ki si jih želiš.

Zato bi te povabil, da v nadaljevanju spoznaš mlajšega Reneja, ki je prav na ta način zavozil nekaj let svojega časa in truda, ter v zameno ni prejel kaj dosti..

Če bi ti takrat opisal kako sem se počutil, bi to zgledalo nekako tako:

  • Bil sem brez energije
  • Konstantno lačen
  • Ogromno sem treniral

In kljub temu..

  • Brez rezultatov..

In bolj kot sem to počel bolj sem imel poln kufer vsega.. Spraševal sem se, kako lahko imajo nekateri tako postavo, kaj počnejo drugače?!

No hvala bogu se nisem predal in spoznal, da se bom mogel nekaj novega naučiti. Tako sem v naslednjih letih vložil ogromno časa v izobraževanje o prehrani in vadbi.

In to želim sedaj deliti s tabo.

Kaj sem torej počel narobe in kaj sem spremenil?

Prva stvar, kateri sem nasedel je bila ta:

Želel sem imeti trebušne mišice in 5x na teden sem s tem namenom izvajal vaje za trebušne po 45 minut.

Mogoče si ali pa podobno stvar počneš tudi ti. Težava je v tem, ker telo ne more izgubljati maščobe lokalno. Če je pri mišici tako, da bolj kot boš delal/a mišice rok, večje roke boš imel/a, pa pri maščobi tega ne moremo trditi.

Med vadbo telo za energijo porablja kalorije, v to ni dvoma. Iz kje pa jih bo vzelo, na to pa ne moreš vplivati. Najprej jih bo vzelo iz hitrih zalog (glikogen), nato pa se bo bolj fokusiralo na pridobivanje energijo iz odvečne maščobe. Kje pa boš maščobo najprej izgubil/a, to pa je zelo odvisno od tvoje genetike.

Tukaj bi rad poudaril še to, da če želiš ta princip izkoristiti potrebuješ tudi pravilno urejeno prehrano. Če telesu ne boš dal/a kvalitetnih kalorij, se bo vse skupaj končalo prav tako, kot se je do zdaj, pa tudi če vadbeni program zamenjaš. Ampak več o prehrani v nadaljevanju..

Skratka..

Maščoba se ne kuri lokalno in izvajanje trebušnih ti ne bo dalo trebušnih!

Ali z drugimi besedami..

Rešitev je, da izvajaš kompleksne vaje, kjer dela čim več mišic hkrati, ter da med serijami/intervali nimaš predolgih pavz.

Nekaj primerov takih vaj si lahko ogledaš na spodnjih Gif slikah.

Počep s poskokom

Izpadni korak

Sklece

Burpee-ji

Dvigi na drogu

Dvigi na drogu s pomočjo elastike

Seveda je kompleksih vaj še veliko več, in omejitev je le tvoja domišljija. Pazi samo, da boš izbral/a prave vaje ter jih boš pravilno izvajal/a, da ne stakneš kakšne poškodbe.

Če pa nimaš volje in časa sestavljati svoj perfekten vadbeni program, potem sva skupaj z Gallo zate naredila vadbo, v kateri boš v treh mesecih popolnoma transformiral/a svoje telo. Več kot 110 različnih kompleksnih vaj bo vadbo navadilo unikatno in super zabavno, saj ti ne bo potrebno vsakič izvajat istih vaj.

Ko sva vadbo sestavljala je bila najina prioritetna misel, da bo vadba mašina za kurjenje odvečnih kilogramov, po celotnem telesu.. In to sva tudi naredila.

Več o tej izjemni vadbi, katero lahko izvajaš kar doma, brez pripomočkov, pa izveš s klikom na to povezavo..
(klik na zgornjo povezavo ne bo zaprl trenutnega okna, tako da lahko nanjo brez skrbi klikneš)

Pojdiva sedaj naprej..

Seveda tega zapisa ne morem končati, brez poudarka o prehrani.

Prehrana še vedno igra največji del transformacije in je ključ, do tvojega uspeha pri izgubi maščobe - kjerkoli po telesu.

Zato ti priporočam, da si urediš jedilnik.

Najprej moraš poštimati kalorijski vnos, ter pravilno razporediti razmerje makrohranil (beljakovine, maščobe, ogljikovi hidrati).

Kalorijski vnos boš najlažje izračunal/a s spodnjim kalkulatorjem.
(Klikni na kvadratke spodaj in izberi aktivnost, cilj in vrsto aktivnosti)


Makrohranila pa uredi na naslednji način:

Pozor: Tukaj ti ne morem dati univerzalnega pravila, ker je količina vnosa pomembna od tvojih ciljev in zahtev.

Maščobe: 20 - 25% dnevno zaužitih kalorij naj pride iz maščob. Naj bodo to v večini zdrave maščobe (ne-nasičene), ki jih dobiš v oreščkih, semenih, avokadu ter rastlinskih oljih (ne uživaj kokosovega olja in živalskih maščob!).

Beljakovine: Uživaj od 1.4 - 2g beljakovin na kg/telesne teže.

Ogljikovi hidrati: Preostanek energijskega vnosa pa naj zapolnijo ogljikovi hidrati. Brez skrbi, ogljikovi hidrati te ne bodo zredili! In če so tudi tebi, tako kot meni pred leti, razni paleo zagovorniki vcepili v glavo, da so OH problem, potem moraš to mišljenje čim prej spremeniti.

Eko zgoraj imaš celoten sistem, kateri preverjeno deluje pri izgubi odvečnih kilogramov po celem telesu.

Precej enostavno kajne?

Preden pa se poslovim, pa ti moram zaupati še nekaj..

Ključna sestavina pri tem magičnem receptu je VZTRAJNOST.

Če imaš težave z vztrajnostno, potem ti nobena stvar ne bo pomagala. Saj veš, jaz ne morem delati počepov namesto tebe..

Lahko pa ti dam preverjen načrt, ki te bo popeljal do rezultatov hitreje. In vse to že imaš zgoraj.

In kot že prej rečeno, če bi rad/a avtomatiziran proces vadbe, kjer boš lahko beležil/a svoj napredek in skupaj z mano in Gallo telovadil/a 90 dni kar iz dnevne sobe, potem klikni tukaj za več informacij..

Če ti je bil članek zanimiv in če si dobil/a kakšno uporabno informacijo, potem bom zelo vesel, če ga deliš še s kom in če pustiš komentar spodaj. Lahko tudi predlagaš o čem želiš, da v naslednjih objavah pišem in potrudil se bom, da bom prispevek pripravil čim prej 🙂

Želim ti super dan,
Rene

Deli članek še z ostalimi

Avtor: Rene Škarabot

Sem certificiran osebni fitnes trener, ki se s športom ukvarjam že od malih nog. Kot vegan sem zasedel drugo mesto na odprtem powerlifterskem tekmovanju, ker sem skupno, v treh dvigih, premaknil več kot 550kg. Svoje znanje in bogate izkušnje o športu in veganski prehrani, bom z veseljem prek člankov s tabo delil tudi v prihodnje 🙂 

Zadnje objave

>