Recept za Slastne Veganske Palačinke

Avtor: Rene Škarabot 

03 Avg 

2020 

Živjo,


danes bom s tabo delil enostaven recept za veganske palačinke, torej palačinke brez živalskega mleka in jajc.


Če imaš tudi ti, tako kot sem imel jaz, težave s pripravo mase brez mleka in jajc in ne veš kako ti dve sestavini nadomestiti, da bodo palačinke vseeno uspele, potem ti bo v nekaj vrsticah vse jasno.


Preden greva na recept, bi rad povdaril še to, da so veganske palačinke tudi precej bolj zdrave od tistih klasičnih, ki vsebujejo živalske izdelke. Slednje namreč vsebujejo precej holesterola, nasičenih in trans maščob, prav zaradi jajc in mleka.


In ne boš verjel/a, če ti rečem, da lahko jajca in mleko preprosto spustiš iz recepta in palačinke bodo še vedno uspele in bodo prav tako, če ne še bolj okusne (pokazal ti bom namreč nekaj trikov kako izboljšati okus).

Palačinke video recept

Celoten video si lahko ogledaš tudi direktno na Youtube kanalu s klikom tukaj.

Recept za veganske palačinke

Spodaj so naštete vse sestavine, ki jih potrebuješ:

  • Moka
  • Rastlinsko mleko (jaz sem uporabil sojino)
  • Pecilni prašek
  • Aroma vanilje (lahko tudi limonina lupina, cimet,....) - trik za izboljšanje okusa, ki sem ti ga obljubil
  • Poljubno: Beljakovine v prahu

Priprava

Poljubno količino moke stresi v posodo, zraven dodaj aromo vanilje in pecilni prašek. Za 250g moke dodaj cca. polovico paketa pecilnega praška. Po želji lahko dodaš še beljakovine v prahu.


V posodo začni dolivati sojino mleko, ne dolij ga preveč in na začetku vse skupaj zmešaj v gostejšo zmes. S tem se boš izognil/a grudicam. Ko imaš enkrat gosto zmes, začni dolivati sojino mleko, da vse skupaj postane bolj redko. Zmes naj bo malce gostejša od sirupa.


Eko sedaj moraš palačinke le še speči 🙂Kot vidiš je priprava veganskih palačink res enostavna, preprosto jajca in živalsko mleko samo izpustiš. Če si stvari lažje predstavljaš tako, da pogledaš video, potem si poglej ta kratek video recept, kjer ti bom pokazal kako narediti odlično maso za palačinke.


Želim ti dober tek,

ReneP.S. Vesel bom tvojega komentarja spodaj. Napiši mi, ali boš tudi ti poskusil/a narediti svoje veganske palačinke in če so ti uspele.


P.P.S. Če želiš tudi ti dostop do več kot 82 slastnih veganskih receptov, ki so poleg tega še sestavljeni tako, da pri gurmanskih užitkih ne bo trpela tvoja postava in tehtnica, potem si več poglej na tej povezavi.

Grafična podoba in video obdelava: Galla Os ❤️

Deli članek še z ostalimi

Avtor: Rene Škarabot

Sem certificiran osebni fitnes trener, ki se s športom ukvarjam že od malih nog. Kot vegan sem zasedel drugo mesto na odprtem powerlifterskem tekmovanju, ker sem skupno, v treh dvigih, premaknil več kot 550kg. Svoje znanje in bogate izkušnje o športu in veganski prehrani, bom z veseljem prek člankov s tabo delil tudi v prihodnje 🙂 

Zadnje objave

>